Horoszkóp

2011. március 7.- március 13.
Horváth Tünde
asztrológus
Horváth Tünde
Kos

Kos

(március 21. - április 20.) A Kosok és a Kos ascendenssel rendelkezők természetesen saját bőrükön érzik majd meg mindezt, amit akarnak, azt eddig is nagyon akarták, most még annyi türelmük sem lesz, mint eddig volt. Minden, ami új, az jöhet, nagyon fogékonyak lesznek az újdonságokra, változásokra. Őket még egy darabig ráadásul a Jupiter, a szerencse bolygója is segíti. Nekik csak a heves vérmérsékletükre kell vigyázniuk, hogy a nagy akarásban ne tegyék tönkre magukat, a közelükben levő dolgokat. Viszont történnek majd még őket is meglepő, váratlan dolgok, amik az egész életükre hatással lesznek. A hét elején nagyon szenvedélyes lesz, de szerdától a biztonságvágy veszi át ennek a helyét, hét vége felé már a szellemi kihívás, kíváncsiság, kommunikáció köti le energiáit.
Bika

Bika

(április 21. - május 20.) A Bikáknak (és Bika ascendensűeknek) egyrészt az anyagi helyzetét piszkálja meg, másrészt a hihetetlen, megfoghatatlan és megmagyarázhatatlan dolgok fognak egyre nagyobb tért hódítani az életükben, jól elbizonytalanítva a kézzel fogható dolgokban hívő jegyszülötteket. És ha még ez sem elég, azt tapasztalja, hogy a barátai közül is jó páran megváltoztak, és „átálltak” a másik oldalra, elhisznek, netalán ki is próbálnak semmiféle bizonyítékot, logikát nem tartalmazó dolgokat, módszereket. Változik a világ (most egy kicsit gyorsabban), fel kellene vennie a Bikáknak is a ritmust. Először szokatlan lesz, gyors a tempó, de bele fog jönni, csak rugalmasan, fiatalosan. (Mint gyerekkorában, ne ítéljen meg semmit, csak csodálkozzon rá, nézze egy tapasztalat nélküli gyermek tiszta szemével)
Ikrek

Ikrek

(május 21. - június 21.) Az Ikreknek (Ikrek ascendens) változást hozhat a baráti társaságában az Uránusz. Gondolkodásbeli változása automatikusan hozza az új embereket, barátokat, ismerősöket a környezetébe. Van, akit már előbb is megjelenik, ő a segítség lesz. Legyen nyitott, kíváncsi (ezt nem is kell nagyon erőltetnie), ismerkedjen, nem tudni, kit miért sodort az útjába a sors. Ha ellenszenvet érez valaki iránt, akkor próbáljon rájönni, mi taszítja. Nem mindig tetszik, amit a tükörbe látunk, de ettől még nem a tükör a hibás… Időnként olyan érzése van, hogy ellenkező irányba halad, mint ahogy szeretné. Nem lehet rossz felé haladni, gondoljon arra, hogy csak egy szakadékot vagy csapdát kell épp kikerülni. A céljait illetően, gondolja jól át, nincs-e köztük olyan, ami üti egymást, és épp ellentétes mivoltuk az akadály a teljesülésben vagy a megvalósításban. Ha kell, adja fel az egyiket, meglátja, azonnal megindul a másik, mintha teher alól szabadult volna fel.
Rák

Rák

(június 22. - július 22.) Figyeljen az álmokra. Most olyan eseményeket, történeteket láthat álmában, amik másik életében történtek meg, viszont nem véletlen, hogy felbukkannak és tudatosulnak. Álmaink általában segítségként jönnek, a tudatalattink üzenni próbál nekünk, sajnos, mire az ego „fordítása” álomnyelvből elkészül, meglehetősen eltorzulnak az információk, ezért is olyan nehéz megérteni, értelmezni őket. Előző, ill. más életekből jövő információ segíthet egy aktuális elakadásunk okának felismerésében, feldolgozásában. Érdemes lejegyezni őket, többször elolvasva könnyebb megérteni. Jó sok munka szakad a munkahelyén a nyakába, ámde mostani helyzetén túllépni pont onnan kapja meg a segítséget. Lehet ez egy munkatárs, új vagy régi, egy külső kapcsolat, de akár egy utas a tömegközlekedésből is, akivel munkába tartva találkozik. Ha figyel, biztos fel fogja ismerni a helyzetet.
Oroszlán

Oroszlán

(július 23. - augusztus 22.) Az Oroszlánok (és Oroszlán ascendensűek) a tudatalatti tartományából kapnak váratlan ízelítőt. Az elfojtott, letuszkolt mély fájdalmak, blokkok most váratlanul és elemi erővel robbanhatnak ki, hála a Kos energiájának. A felkészületlen Oroszlán nagyon tud szenvedni ilyenkor, főleg ha a fensőbbsége sérül, hisz akár nevetség tárgya is lehet, ennél pedig ő kevés megalázóbb dolgot tud. Sok-sok felismeréssel gyarapodhat, ha figyeli a történéseket, és minden egyes alkalommal, mikor meglát, belát valamit, könnyebben megy tovább az útján, hisz lerakott egy csomagot. Nagylelkűsége, jó szíve, nagyvonalúsága sok ember segítségét adhatja a jegy szülöttének. A fájdalom pedig akkor csillapodik, ha meglátja, az oka mindössze egy felépített rendszer (ego) struktúrájában bekövetkezett sérülés, nem lényeges, hisz az igazi valója sérthetetlen. Amint ezt felfedezi, a teljes hitrendszere átalakul. Egy régi barát, ismerős segít mindezt feldolgozni, megérteni, épp csak nehéz erről úgy beszélnie, hogy megértsék, csak annak mond ez valamit, aki maga is átélt ilyen élményeket.
Szűz

Szűz

(augusztus 23. - szeptember 22.) A Szűz jegyűek (és ascendensűek) a párkapcsolatuk területén érezhetnek változást. Ahogy az ember életére, úgy párkapcsolatára is a 7 éves ciklusok jellemzők. Továbblépni, új célokat kitűzni, megújulni, új minőségbe helyezni nemcsak magának az embernek, de kettejük közösségének is jót tesz. Nem kellene a sorsra bízni, mit talál ki, hogy változtassanak. Nyilván itt nem 7 éves tervekről van szó, de pár megszokott, esetleg megunt szokást érdemes elhagyni, esetleg valami új, különleges tevékenységgel feldobni a hétköznapokat. Az Uránusz a maga kiszámíthatatlan módszerével nem biztos, hogy kellemes módját választja a változtatásnak. A Szűznek nagyon fontos, hogy felnézzen a párjára, most társaságban is büszke lehet rá, mindkettőjüknek jót tesz ez.
Mérleg

Mérleg

(szeptember 23. - október 22.) A Mérlegek, ahogy a bevezetőben már szó volt róla, erőteljesebben érzik az Uránusz jegyváltásának hatását, hisz mindez a Kos jegyében zajlik, szemben a Mérleggel. A szembenállás, a 180 fokos fényszög pedig az asztrológiához kicsit is értők is tudják, feszítő, inspiráló. A jegy szülöttei úgy érzik, valami újnak kell születnie, de a változástól magától tartanak. Fél a megszokott igazodási pontok, a szeretet elvesztésétől, ezt pedig nem, vagy csak nagyon nehezen vállalja be. Ragaszkodik a megszokott dolgokhoz, a hagyományokhoz. Sajnos sokszor azokhoz is, amik idejét múltak. Na ezeket fogja az Uránusz nem kesztyűs kézzel, és kérvényt benyújtva lebontani. A Mérlegben álló Szaturnusz se segít a továbblépésben, minden egyes változás előtt megvizsgáltatja velünk, hogy megérett-e a lebontásra. A változások területe alighanem érinteni fogja a munkahelyet, esetleg a párkapcsolatot, üzleti kapcsolatot.
Skorpió

Skorpió

(október 23. - november 21.) A Skorpiónak az Uránusz a párkapcsolat, szerelem, gyermek háromszögben hozhat váratlan, robbanásszerű változást. Alighanem jó pár Skorpió kapcsolata fog az elkövetkezendő időszakban megújulásra szorulni. Beköszönhet egy váratlan szerelem, egy nem tervezett baba, ami robbant minden megszokottat és változást csikar ki. Ne feledjük, ami szétmegy, az enélkül is szétmenne, csak esetleg az Uránusz a maga váratlanságával, a Kos jegy, amiben áll, a lendületével előbbre hozza az eseményt. Érdemes egy idősebb, tapasztalt barát véleményét megkérdezni, segítséget adhat. A hét elején akár szerelemre is lobbanhat, vagy épp a meglévő tüze lobban magasabbra, de a sok munka elveszi az erejét a romantikától, a hét közepére már inkább biztonságra vágyna.
Nyilas

Nyilas

(november 22. - december 21.) A Nyilasok lehet, hogy kedvet kapnak egy tanfolyam elvégzésére (természetesen váratlanul és alighanem olyat, amit eddig eszük ágában se lett volna), de lehet, hogy költöznek (holott nem tervezték), esetleg sok utazással járó munkát vállalnak (ezt se). Bármit is „hoz a sors”, érinteni fogja a céljait, karrierjét, hatással lesz az egész személyiségére az esemény. Nem kell tartani a hirtelen bekövetkező eseményektől, csak akkor sokkoló, mikor szembetaláljuk magunkat vele, később azonban kiderül, hogy tulajdonképpen megszabadított minket egy régi, már csak visszahúzó blokktól. Ahhoz viszont, hogy ez kiderüljön, ezt meglássuk, időnek kell eltelnie.
Bak

Bak

(december 22. - január 20.) Ha Bak a napjegye vagy az ascendense, a környezete, anyagi helyzete és rugalmassága kerülhet a középpontba. Ez a jegy az egyik, amelyik nagyon tud ragaszkodni a megszokott dolgaihoz, saját biztonságát látja a napi, heti stb. ritmusában, megszokásaiban. Nagyon fontos az anyagi biztonsága, a végletekig tud spórolni, egyszerűsíteni az életét. Pont ezek a területek, ahol ki lehet billenteni, és ha beragadt valamilyen élethelyzetbe, itt fogja valószínű a sors mozdulásra késztetni. Egy költözés, új szomszéd, új iskola, váratlan utazás mind-mind azt szolgálja, hogy legyen rugalmasabb, fedezze fel, hogy az élet folyamatosan változik, megállítani nem lehet, mint a megrekedt folyam, előbb-utóbb új medret épít magának, de megy tovább. Hét közepén az otthona lesz középpontban, hétvégén menjen szórakozni, akár egy új szerelem is beköszönhet.
Vízöntő

Vízöntő

(január 21. - február 19.) A jegy szülöttei az anyagi biztonságuk és a függetlenségük területén találkozhatnak kihívással. A Neptunusz évek óta a jegyükben tartózkodik, elő is hozott valószínű sok félelmet, bizonytalanságot, hamarosan azonban átlép a Halak jegybe, valamiféle lezárást hozva. Az Uránusz pedig szétrobbantja azt, ami még be volt betonozva és a haladást gátolta. Ami segíteni fog, az a kitartása, makacssága, szívóssága. Maga is meglepődik, mennyire ereje van, ha szükség van rá. Nehezen engedi be az életébe a racionalitásokon túli dolgot, pedig sok mindenre választ kaphat a megérzései által, ha egy kicsit nyitottabb a nem épp logikus és kézzel fogható sugallatokra, történésekre. Hangulata a hét során nagy hullámokat írhat le, a hét eleji szenvedélyesből az apatikuson keresztül a kíváncsiságon túl mindent megtapasztalhat.
Halak

Halak

(február 20. - március 20.) A Halak jegy szülöttei tudnának mesélni a Kosoknak az Uránuszról, hisz megtapasztalták az életükben az elmúlt években, mekkora változást tud hozni. Szinte minden e jegyben született tud mondani az életében olyan változást az elmúlt időszakból, amit korábban elképzelhetetlennek tartott volna. Viszont alighanem kevés Halak mondja ezekre a változásokra, hogy visszacsinálná. Bármilyen fájdalmas, sokszor fárasztó, kimerítő is volt, amit cserébe az ember kapott, mégiscsak jobb, mint ahonnan elindult. Minden történés, minden esemény a saját életén változtat, saját tapasztalatát gazdagítja, mintha most minden róla szólna. Kicsit most megpihenhetnek, de nem sokáig, hamarosan a Neptunusz sétál be a jegyükbe, nagyot lódítva a Halak érzékenységén, életfeladatán, de erről majd jövő hónapban...

Akciós ajánlatok

  • Nincs egyetlen akció sem!