Horoszkóp

2011. február 28.- március 6.
Horváth Tünde
asztrológus
Horváth Tünde
Kos

Kos

(március 21. - április 20.) Amelyik Kos eddig nem tudott magától „nyugton maradni”, kicsit visszavonulni, azt most valami erre kényszerítheti. Lehet ez akár egy egyszerű vírus is. Valamilyen formában hozza azt az érzést, hogy be vagyok zárva, ki akarok szabadulni… Befelé fordulás, ez a lényeg. Hamarosan jön a Kos jegy, a lezáratlan, megoldatlan problémákat érdemes ledobálni, hogy könnyebben, tisztábban lépjen be az új ciklusba március végén. Egy kis tisztítókúra se ártana, ha meg tudja tenni, az egészsége alkalmassá teszi, tartson egy tisztító napot, minél kevesebb szilárd táplálék, semmi hús, sok-sok folyadék (természetes formájában) Előbukkanhatnak régi emlékek, iskolás vagy gyerekkorból. Nagyon jó időszak az elengedésre, akár kellemes, akár kellemetlen emlék jön elő. Minden, amit elengedtünk, helyet csinál az új élményeknek, tapasztalásoknak.
Bika

Bika

(április 21. - május 20.) Nagy dilemma elé kerülhet, választania kell, függetlenség vagy biztonság. Bár alaphelyzetben a Bika ondolkodás nélkül az utóbbit választja, most lehet, hogy elgondolkozik. Nem feltétlen szól ez a párkapcsolatról, egy kötöttebb munkaidő, hosszú távú rendszeres elfoglaltság éppúgy kiválthatja az érzést. Ha kirándulni szeretne, látogassa meg azt a házat, ahol gyerekkorát töltötte. Érdekes, kellemes, de akár elfeledett kellemetlen emlék is előjöhet. Hagyja, hogy elsodorják az emlékei, ha van kivel, együtt nosztalgiázzanak. Régi blokkok elengedése történhet meg így, megbocsájtva és bocsánatot kapva a továbblépés is sikeresebb. Okozhat most csalódást egy férfi barát, ennek félreértés lesz az oka, időbe telik majd, míg tisztázni tudják.
Ikrek

Ikrek

(május 21. - június 21.) Az Ikrek most leginkább önmagával viaskodik, ez az ego küzdelme. Nem véletlen van a jegy neve többes számban, mintha 2 erős személyiség élne benne, több arca van. (A másik ilyen jegy a Halak) ezért is képesek egyszerre több dologgal foglalkozni. Most inkább a jegy első felében születettek vívják önmaguk harcát. Amint felismeri, hogy a küzdelem saját magán belül zajlik, abba is hagyja, az egész ennek a felismeréséről szól. Nagyon figyeljen az új ismeretségekre, azok az emberek, akiket most ismer meg, meghatározóak lehetnek az életére, ha nem most, akkor később. Ugyanez vonatkozik az életeseményekre is. Vagyis most különösen igaz nekik a mondás, semmi nem történik véletlen. Ugyanígy nem véletlen, ha régi ismerősök bukkannak fel az életében, segítségére lehetnek. Minden, ami történik, a beteljesülést, az választott utat szolgálja, még ha kellemetlen is, a hatása, következménye ez.
Rák

Rák

(június 22. - július 22.) Új célok foglalkoztatják. Ráadásul ez elég rendesen eltér attól, amit eddig csinált vagy elképzelt magának. Folytassa a tervezgetést, dolgozzon rajta, minden energia, amit ráfordít, segít életre kelni majd. Merjen elrugaszkodni a lehetőségeitől is, építse fel a fantáziájában elejétől végéig. Aztán nincs más dolga, mint figyelni és amint észreveszi az adódó alkalmat, lépni. A „véletlenek” meg fogják mutatni, mennyire életképes az ötlete. Ha igen, megláthatja, szinte futószalagon kapja hozzá a lehetőségeket, sorra jön a segítség, mind az anyagi, mind pedig az a társ, partner, akivel mindezt megvalósíthatja. Akár a munkahelyét, sőt a lakhelyét is megváltoztathatja a későbbiekben. Ne féljen, ha gördülékenyen megy minden, csinálja tovább. Párjára is támaszkodhat nyugodtan, segíti a terveit megvalósítani.
Oroszlán

Oroszlán

(július 23. - augusztus 22.) Hatalmába kerítheti most a szerencsejáték, óvatosan vele, nehéz abbahagyni. Kedvenc tevékenysége, amiben igazán ki tud kapcsolódni, olyan közösségbe vezetheti, olyan emberek közékerülhet, akikkel nagyon gyorsan barátságba keveredhet, úgy érzi, mintha már ezer éve ismernék egymást. Ki tudja, talán így is van… Az energiáját, ha van vállalkozása, abba fordítsa, hosszabb távon jó befektetésnek bizonyulhat. Most az intuíciója segíti leginkább, a Halak jegyben járó Merkúr nem a logikát helyezi előtérbe. Kezdi kicsit jobban érezni magát, az előző hetek bolygóállása, feszültsége a kényelmet, pompát, eleganciát kedvelő Oroszlánnak kimerítő volt. Bár úgy gondolja, a ködös, bizonytalan, kiszámíthatatlan helyzeteket ki nem állhatja, most mégis örül, hogy emellett viszonylagos nyugalmat lelhet.
Szűz

Szűz

(augusztus 23. - szeptember 22.) Anyagi gondjait most külső segítséggel, pl. áthidaló kölcsönnel vagy párjától, üzlettársától kapott összeggel oldhatja meg. Nehéz most a munkájára koncentrálnia, sok minden leköti a figyelmét, párkapcsolat, pénz, az otthona, gyermeke… A Szűz pedig köztudomású, hogy nem tördeli szét figyelmét. Újra és újra megzavarja valami a már eltervezett dolgait, ez rendesen kikészíti. (A Szűz jegy szülöttei, valamint a Szűz aszcendenssel rendelkezők általában nem szeretik a váratlan dolgokat, eseményeket, az uralkodó bolygójuk, a Merkúr logikáját használva a kiszámíthatóság ad biztonságot nekik.) Sok félelmet, bizonytalanságot generálhat a most zajló változás-sorozat, a gyors, minden törvényszerűséget meghazudtoló energia. Most még munkahelyi problémáit nevezi meg kellemetlenségeinek fő okaként, de ez hamarosan változik, a párja, annak hiányában a külvilág lesz minden baj legfőbb bűnbakja. Nézzen magába, amit nem visel el másban, nincs-e saját elfojtott, tudat alá lenyomott tulajdonságai között.
Mérleg

Mérleg

(szeptember 23. - október 22.) A hét elején az otthona lehet a béke szigete. Kimondottan kedvez a Mérlegeknek a Halak jegyben álló bolygócsoportosulás, előhozza a kreativitását, a finom energiák ihletet adhatnak. Munkahelyén is bátran újítson, ha ötlete van, mondja bátran, értékelni fogják. A közlekedési eszközök okozhatnak meglepetést, sajnos nem feltétlen kellemeset, a gépeknek nem kedvez a finom energia, ami most tapasztalható. Töltsön minél több időt gyermekeivel, a hétvégét szánja rájuk, fel fog töltődni a közös programtól, de ha a távolabbi rokonok jelentkeznének, vagy a szomszédok hívnák vendégségbe, bátran vegyen részt a programokban. Nem ártana kicsit kikapcsolódnia. Túl szigorú önmagához, ne ijedjen meg a változásoktól. Felgyorsult minden, a megszokott dolgok fokozatosan tűnnek el. A Mérleg ilyenkor úgy érzi, nem tud mihez igazodni. Nem is kell, nem a külvilág határoz meg minket, csak saját maga legyen a viszonyulási pont. Óvatosan az extrém sportokkal!
Skorpió

Skorpió

(október 23. - november 21.) A párjának segítségre van szüksége, álljon mellé. Jóllehet általában nem szorul támogatásra, de most valószínű félrevezették vagy nem volt elég óvatos. Már működő vállalkozását fellendítheti új ötletekkel. Változtasson a szlogenen, képen, megjelenésen, legyen új, egyedi, vagy szélesítse ki a tevékenységet. Viszont ne a barátját kérje most segítségül, csinálja egyedül. Saját kreativitása kell most ide. A tudatalattijából elzárt, elfojtott, önvédelemből elfeledett emlék szeretne feltörni, hisz készen áll, hogy elengedje, megoldja. Lazítsa el magát, kapcsolódjon ki, hogy mindez láthatóvá váljon. Egy bevillanó régi emlék, esetleg egy álom képében fog ez tudatosodni, engedje. Ha szükségét érzi, akár oda is mehet arra a helyre, ahol az események történtek. Amennyiben van kivel, akkor utána beszéljék meg, több szem többet lát, könnyebben a végére járhat és egy másik nézőpontot is meghallgat. Otthonában legyen óvatos, háztartási balesetek veszélye is fennállhat.
Nyilas

Nyilas

(november 22. - december 21.) Ahhoz, hogy továbblépjen, érdemes lenne eldönteni, mi lesz, ha „nagy” lesz. Körülbelül úgy érzi magát, mint 14 éves korában, iskolaválasztás előtt. Ne ijedjen meg, ha ügyes, és elég laza (ami a Nyilasoknak menni szokott), akkor még többször fog élete során hasonló dilemmákkal szembesülni. Ez már nem az a kor, ahol elvégzünk egy iskolát és jó esetben a papírjaival elhelyezkedünk valahol, majd onnan nyugdíjba megyünk. Nemcsak munkahelyet kellene váltanunk, hanem munkát is. Lelkünket, szellemünket, és ezen keresztül testünket is frissen tartja a változás, új kihívások, ha kerüljük a monoton, gépiesen elvégezhető munkát. Erre inspirálnak a Szaturnusz 7 éves ciklusai is. Aki magától lép tovább élete ciklusaiban, annak a „sors” is kevesebb kihívást, váratlan dolgot hoz. Most legszívesebben utazással töltené idejét, tegye, ha lehetősége van rá, a rövidebbek meglepetéseket, váratlan fordulatokat hozhatnak.
Bak

Bak

(december 22. - január 20.) Érzelmes, érzelgős lesz a hét elején, amit a Hold állása mutat. Korábbi munkahelyéről hall hírt, esetleg találkozik volt munkatársával. Ha sajnálja vagy nagyon nem szerette azt az előzőt(vagyis bármilyen erős érzelmet felhoz), kicsit menjen vissza az időben, keresse meg az okot. Közben pedig érezze jól magát a volt kollegával. A jegy elején születettek most jobban érzik magunkat, erősnek, magabiztosnak. Bár hallgatag, de belül beszédes, épp csak nem mondja ki, amit gondol. Menjen el uszodába, vagy valami wellness szállodába, a lényeg, hogy kerüljön vízzel kontaktusba. Még egy kád illatos fürdő is jót tesz, lazítja a merevséget, segít az ízületeknek. (Ne sajnálja rá a pénzt, kis kényeztetés Önnek is jár!) Ha van ismerőse, aki valami zárt közösségbe jár, kísérje el, meg fog tetszeni a légköre, a titokzatossága meg kimondottan élvezetes lesz.
Vízöntő

Vízöntő

(január 21. - február 19.) Komoly befolyást szerzett egy barát vagy segítő az életén. Hallgassa meg, de saját véleményét, célját, elveit maga határozza meg, ne adja át az irányítást. Keresse elő gyermekkora hobbiját, szenvedélyét, merüljön bele. Közben figyelje, milyen érzések, képek, emlékek jönnek elő. Nemcsak kikapcsolódhat, hanem akár rég elbújt blokkok szakadhatnak fel és szűnhetnek meg ezáltal. Fokozottan érzékeny lesz a héten, csak a hét vége felé fog enyhülni. Nézze a jó oldalát, megérezhet előre sok mindent, eseményeket, emberek reakcióit, gondolatait. Fordítsa előnyére. Ehhez azonban el kellene egy kicsit a racionalitástól, a logikától szakadnia. Ideje lenne felülvizsgálni az erősen belénk sulykolt mondást: „Gondolkodom, tehát vagyok.” Álmunkban akkor nem is vagyunk...?
Halak

Halak

(február 20. - március 20.) Elvileg a Halaknak most jól kellene érezniük magukat, hisz a jegyben áll jó pár bolygó, ami az intuícióját, érzékenységét, beleélő képességét erősíti. Csakhogy mindez be van zárva a jegy elején toporgó társuralkodó Neptunusz és a jegy végén épp kilépő Uránusz közé. Kapcsolódik mindehhez a jegy kettőssége, nem véletlen van a neve is többes számban (Halak). A Neptunusz hozhatja az érzékenységet, határtalan megéléseket, egységélményt, de megélhető az élet félelemben, elmenekülve a realitások elől, ködös, kábult, mámoros állapotban is. Nem véletlen nyúl talán a legkönnyebben a kábító, mámort hozó szerekhez a jegy szülötte. A jegyből épp kilépő Uránusz pedig a változtatásra inspirálta, inspirálja a Halakat. Ha félelem, megszokás, vagy bármi más okból ez elmarad(t), beleragad(t) a múltba, a belső félelmek, feszültségek a kábulat felé terelhetik a gyengébb akaratú, erejű Halakat. Mivel azonban rendkívül fogékonyak és alkalmazkodóak a finom energiákra, alighanem már ráhangolódtak ezekre valamilyen formában, ha máshogy nem, hát hobbi szinten. Saját bátorságuk felfedezésére van most szükségük a jegy szülötteinek.

Akciós ajánlatok

  • Nincs egyetlen akció sem!