Horoszkóp

2011. május 16. - május 22.
Horváth Tünde
asztrológus
Horváth Tünde
Kos

Kos

(március 21. - április 20.) Kicsit úgy érzik most, hogy valamennyi gyors bolygó kilép a jegyből, mintha elfáradt volna, elment volna egy kicsit az ereje. Ez csak relatív, nem kell megijedni, a körülöttünk levő energiák lassabb, finomabb rezgést vesznek fel, csak át kell egy kicsit hangolódni rájuk és máris mehet minden tovább, megfontoltabban, körültekintőbben. Jó időszak az energiaraktárak megtöltésére, „feltankolásra”. Az Ikrek jegyébe lépő Nap ugyanis új, és egy kicsit más lendülettel visz majd tovább. Picit figyelje meg a környezetét, amit elért az utóbbi idő nagy lendületével, ami megváltozott körülötte, élvezze azt, hogy ott van, csak magát a létét, a teremtés eredményét. A hét első fele remek időszak a pihenésre.
Bika

Bika

(április 21. - május 20.) A Bikáknak a hét első felében „kerek” lesz a világ, ezt csak a Nap Ikrek jegybe lépése zavarja meg a hétvégén. Végre a neki megfelelő rezgések, lecsillapodik a világ egy kicsit körülötte, nem nyaggatja épp senki semmiért, pihenhet egyet, vagy csak teheti a dolgát a saját ritmusában. Amíg a bolygók jó része ebben a jegyben vándorol, még tartani fog a viszonylagos nyugalom. Csalódhat viszont egy barátban, mást várt, mint amit kapott. Ne öntse ki a gyereket a vízzel, beszéljék meg, lehet ez egy félreértés következménye is. A Bikákat mostanában minden történés, esemény afelé a felismerés felé viszi, hogy nem az anyag, a pénz a fontos. Bármit is vett el a sors mostanában Öntől, nézze meg, simán boldogul anélkül is, nincs pótolhatatlan dolog az életben, csak mi tesszük azzá.
Ikrek

Ikrek

(május 21. - június 21.) Az Ikreknek nem kedvez a lelassulás, jobban szereti, ha több minden történik vele egyszerre. Most pedig nekik is azt javaslom, az elmúlt időszakot nem árt kipihenni, feltöltődni. Lesznek olyan Ikrek, akik egy titkolt kapcsolatban fogják az érzékiséget, élvezeteket, megnyugvást megtalálni. A telihold hozta elengedést, elengedni valót a munkahelyén keresse, akár egy személlyel, akár magával a munkával kapcsolatban. Minden ismeret, tapasztalat, ami a megfoghatatlan, a titkos tudáshoz, ezotériához kapcsolódik, most különösen izgatja és fogékony is rá. Keresse az ilyen érdeklődésű emberek társaságát és beszélgessen velük, érdekes, inspiráló ötleteket, információkat kaphat tőlük.
Rák

Rák

(június 22. - július 22.) Rengeteg tennivalója akad, szinte ellepi a sok munka, párjára, családjára kevés ideje marad. Sőt, az új dolgok tervezgetése is most elmarad. Bármelyikbe is fog, a másik kettő ott feszíti megoldandó feladatként a háttérben. Nem nagyon van erre megoldás időhiány miatt, gondoljon arra, attól, hogy ideges emiatt, még nem fog megoldódni. Ossza be az időt, ezt fogadja el és koncentráljon az épp aktuális teendőjére. Ha nem feszült, még talán előbb is végez. Bár a telihold rendesen megkínozza a Rákokat, hisz a legérzékenyebbek rá, de most ha elég bátor, sok felgyűlt ragaszkodást, beragadt érzelmet el tud engedni.
Oroszlán

Oroszlán

(július 23. - augusztus 22.) Az Oroszlánoknak a családi érzelmi blokkokat segít elengedni a keddi telihold. Feszült nap lesz, ezt most jobban meg fogja érezni, talán még az éjszakáját is feldúlja. Neheztelés, ragaszkodás, szülői, párkapcsolati megfelelések, ezeket figyelgesse, és ha letisztul a kép, hagyja, hadd menjen útjára. A hét eleji pár nyugodtabb nap lustálkodásra készteti, nehezére esik megmozdulni, legszívesebben átaludná a napokat. Nem tart viszont soká, az Ikrek jegybe lépő Nap azt mutatja, ideje továbblépni és minden inspirációt meg is ad hozzá. Céljait mind az anyagiak köré szövi, arra azért figyeljen, nem csak a pénz fontos.
Szűz

Szűz

(augusztus 23. - szeptember 22.) Ha teheti, kedden, teliholdkor ne vezessen, vagy ha muszáj, akkor duplán figyeljen. Nehéz lesz a koncentráció, a gondolatai folyton elkalandoznak. Sérelmek, fájdalmak jöhetnek elő, eltakarva az épp zajló valóságot. Inkább tömegközlekedési eszközön mélázzon, talán még jót is fog tenni, ha foglalkozik a felmerülő érzelmeivel, érzeteivel. A munkahelyén kihasználják, hogy nehezen mond nemet, mások munkáját is Ön végzi, ezt viszont nehezen viseli. Itt az ideje, hogy megtanuljon nemet mondani. Ne magába morgolódjon, miközben teszi azt, amit nem szeretne, vagy nem is a dolga lenne.
Mérleg

Mérleg

(szeptember 23. - október 22.) Saját gondolatai, szokásai, önmaga által épített falai között vergődik. Mint egy mókuskerék, amit hajtani kell, hogy meg ne álljon. Mi történne, ha nem forogna tovább? Muszáj mindig a megszokott ösvényeket taposni? Hisz már fű se nő ott, olyan sokszor körbejárta. Ideje lenne felemelnie a fejét és körülnézni, milyen is a világ. És egyszer megpróbálni az ellenkezőjét tenni, mint amit az eszünk, a logika, az ego diktál. Aztán még egyszer, és még egyszer, és még egyszer...
Skorpió

Skorpió

(október 23. - november 21.) A Skorpiók nehezen viselik a mostani lassú energiákat, ráadásul az uralkodó bolygójuk, a Mars is ott áll jelenleg. Lassú, nyúlós, ragadós érzés, mintha valami húzná vissza. Kellemetlen közérzetének nem a párja, nem a barátok, még csak nem is a munkahelye az oka (még ha úgy is tűnik). Pihenjen, töltődjön fel egy kicsit, figyeljen befelé, saját magára. Végezzen el olyan munkákat, amiket már régóta halogatott, de nem volt türelme idáig hozzá. Erre alkalmas most az időszak. Legjobb ilyenkor a kézzelfogható dolgokba merülni. Például a kert, a föld, az ételek, ha van kedve hozzá, barkácsolás, kézművesség, mind-mind segíthet a feszültség levezetésében, feloldásában.
Nyilas

Nyilas

(november 22. - december 21.) A telihold nagyon régi dolgokat hoz elő. Réges-régi érzelmi blokkok, fájdalmak kerülnek reflektorfénybe. Az is lehet, hogy egy aktuális esemény hozza fel a már elfeledett vagy megoldottnak hitt érzelmi blokkot. Próbálja teljesen felgöngyölni. Figyelem, elengedés, ez a módszer, hogy ne nyomasszon tovább. Ha felesleges energiája van, vagy feszült, a házimunka segíthet. Minden olyan tevékenység, aminek látszatja, kézzel fogható eredménye van, elsimíthatja a problémákat. Régi barát kerülhet elő, hozva magával egy lezáratlan, elvarratlan szálat az életéből. Próbálják meg megbeszélni és együtt elengedni.
Bak

Bak

(december 22. - január 20.) Vigyázzon most a befektetésekkel, költekezéssel, könnyen becsaphatják. Nagyobb összeget csak azután adjon ki, miután több embertől is tanácsot kért. A mostani telihold segítségével édesanyjához fűződő kapcsolatát tisztíthatja le. Feltörhetnek olyan gyerekkori emlékek, esetleg tőle tanult dolgok, amiket szeretne tisztázni, elengedni. Most kiváló az alkalom (kedden). Beszélgessen vele, ha lehet, de álomszinten is működhet az elengedés. Egyébként meg élvezze a gyarapodás időszakát, a lenyugodott energiákat a hét elején. A feltöltődés segít majd, hogy céljaiba fizikai erőt is fektetni tudjon.
Vízöntő

Vízöntő

(január 21. - február 19.) Ahogy lépnek át a bolygók a Bika jegybe, úgy nő a feszültsége is. Vagyis a héten tetőzik, de szerencséjére a Nap megy is tovább az Ikrek jegybe. Ezek az energiák már sokkal harmonikusabbak a Vízöntőknek. Használja majd ki az inspirációit, menjen, ha épp arra tereli. Nézze végig, milyen gyerekkori álma maradt beteljesületlen és ne sajnálja rá az idejét, pénzét, menjen, csinálja. A hét első pár napja alkalmas lesz ennek végiggondolására. De azt is vegye észre, ha az ego épp a kifogásokat sorolja! Ha már az éjszakák nem túl pihentetők, legalább napközben legyen olyan időszak, amikor teljesen a szenvedélyének hódol.
Halak

Halak

(február 20. - március 20.) A Bika jegybe lépő Vénusz és a többi bolygó segíthet az anyagi gyarapodásban, teremtésben. A Halaktól nem idegen a mostani napok energiái. A telihold viszont a legmélyebb, tudatalatti réteget hozza fel. Azokkal a területekkel, amikkel a legkevésbé akarunk szembesülni, amit a legmélyebbre ástunk. Érdemes az álmokat figyelni, nagyon valószínű, hogy ott jelentkeznek. És ha már feljöttek, nincs más dolgunk velük, mint szembenézni. Addig ugyanis nem tágítanak, és nem sok esély van újra visszatuszkolni őket a tudattalan sötétjébe. Minden, ami az anyagi világon túl van, most segíthet.

Akciós ajánlatok

  • Nincs egyetlen akció sem!