Horoszkóp

2011. május 9. - május 15.
Horváth Tünde
asztrológus
Horváth Tünde
Kos

Kos

(március 21. - április 20.) Természetesen a hármas együttállás a Kosoknak kedvező, elemükben érzik magukat, de vigyázat, a hirtelen, könnyen kimondott szavak a túl nagy dinamikával rendelkező jegyszülötteknek kellemetlen perceket, következményeket hozhatnak. Nekik tanácsos most nem 10-ig, hanem 15-ig elszámolni előtte. Különösen a munkahelyen ajánlom az óvatosságot, nehogy a cégnek egy előnyös, ámde nemkívánatos üzletet kössenek. Felerősödik a jegy szülötteinél az anyagiak iránti vágy és tett. Ahogy a bevezetőben írtam, vigyázzanak a befektetésekkel a hét végéhez közeli napokban, mert sajnos dolgozhat a megtévesztés, ködösség energiája.
Bika

Bika

(április 21. - május 20.) Úgy érzi, sok mindenről lemondott már és a sors még újabbat és újabbat kér. Ne kenődjön el, csak a felesleges, idejétmúlt, az útját már nem szolgáló dolgokat, személyeket veszítheti el. A veszteség aktuálisan fájdalmas, de szükséges. Sokszor csak ideiglenesen tűnnek el mellőlünk a számunkra fontos tárgyak, személyek, épp csak addig, míg a következő lépést, amit velük együtt nem tettünk volna meg, meg nem lépjük. Csak addig engedik el a kezünket. De lehetséges, hogy nem magához a lépéshez, hanem a felismeréshez, a döntés meghozatalához kell az átmeneti veszteség, magány. Az otthonában keresse most a nyugalmat, ott találja.
Ikrek

Ikrek

(május 21. - június 21.) A Nap, ahogy áthalad a jegyeken, házakon, mint egy lámpa, megvilágítja életünk és személyiségünk azon területét, ahol épp halad. Az Ikreknél a rejtett, titkolt területek kerülnek most reflektorfénybe. Lehet ez kellemetlen, de jó érzést, megkönnyebbülést is hozhat, attól függően, hogy a felszínre került dolgokat, felismeréseket elfogadja-e vagy tiltakozik ellene. Érdemes figyelme fókuszát is arra helyezni, hisz a felismerés hozhatja az elfogadást, ezáltal a továbblépést. Hozhat ez a „reflektor” hitbéli vívódásokat is. Ami eddig evidensnek tűnt, most megkérdőjeleződik. Ezzel sincs semmi baj, nem jó, ha beleragad az ember a hitébe. Ez az időszak ezek levetésének, nem gyártásának kedvez.
Rák

Rák

(június 22. - július 22.) Barát(ok) körül zajlik most az élet. Akad, aki túl erőszakos lesz, lesz, aki nem mond igazat vagy letagad valamit. Mindenkinek előhozza a bevezetőben emlegetett energiakeveredés a gyenge oldalát. Ennek ellenére tervezzen minél több programot velük, mert jó ötleteket adhatnak. Egy jó beszélgetés, kirándulás, új ingerek, esetleg új ismeretségek is jót fognak tenni. Arra figyeljen, hogy ne legyen túl nagy befolyással az életére, ne adja fel saját akaratát egyetlen barát kedvéért se. Új célokat, munkát szeretne keresni, vagy egyszerűen rá van szorulva. Ebben is hallgasson a barátai vagy a körülötte élők tanácsára. Sőt, fogadja el a segítséget is tőlük.
Oroszlán

Oroszlán

(július 23. - augusztus 22.) Legszívesebben elmenne nyaralni (ha megteheti, ne habozzon, induljon), elege van már az újdonságokból. nyugalmat szeretne. Hét közepén, mikor a Mars jegyet vált, megkapja, de alighanem ez se fog tetszeni. Feszült nyugalom lesz ez, mintha valami félbe maradt volna. Hagyja egy kicsit leülepedni, pár nap után úgyis már törni fogja a fejét valami újon. A csend és a nyugalom nem mindig esik jól, jóllehet meg tud pihenni, de ez nem az a kisimult béke. Lázas munkával próbálja a belső feszültséget elfedni, ez bevált már a félelem ellen is. Előbb-utóbb viszont nem árt, ha megáll, megfordul és szembenéz azokkal a dolgokkal, amik „üldözik”, különben sose szabadul meg tőlük.
Szűz

Szűz

(augusztus 23. - szeptember 22.) A Szűznek nem feltétlen beszélgethetnéket hoz a bolygók együttállása, sőt, szívesebben válna most szótlanná, sőt akár láthatatlanná. Lefoglalja magát a gondolataival, tervezgetéssel, kombinációkkal. Ne engedje, hogy teljesen átvegye a hatalmat ön fölött a logika. Lazítson, engedje el magát, a fejéből jövő monológ csak az ego pörgése. Hallgasson jó zenét vagy menjen el messze a várostól, civilizációtól, hogy lénye belső, érző, érzékeny része is szóhoz jusson. Nehéz lecsillapítani a folyton kombináló, pörgő, tervező egót megállítani, egy szokatlan hely vagy helyzet segíthet. Ha teheti, egyedül tegye.
Mérleg

Mérleg

(szeptember 23. - október 22.) Mintha mindenki meg akarná győzni valamiről, zsong a feje a sok jó tanácstól. Próbáljon egyikre se hallgatni, csak saját magára. Bármennyire is jól hangzik, az elkövetkező napokban hosszútávon gyümölcsöző ötletet nem kap, azzal várjon még egy jó hetet. Érdekes módon mintha mindenkinek egyszerre eredt volna meg a nyelve, valamiféle lelki szemetesládának nézik önt. Hallgassa meg őket, ha kérnek, adjon tanácsot nekik. De alighanem csak jó nagy fülekre lesz szüksége szinte mindnek. Új feladatot kap a munkahelyén, sőt, lehet, hogy a munkahelye is megváltozik.
Skorpió

Skorpió

(október 23. - november 21.) Ha szülő, akkor most beszélgessen gyermekével, olyan dolgokat is megtudhat róla közlékenysége miatt, amit eddig nem is sejthetett. Amúgy is az otthona, családtagjai, párja, szülei kerülnek a figyelme központjába. Ne hagyja, hogy a pénz, az anyagiak miatt eltávolodjanak, szervezzen egy családi találkozót, beszélgessenek, csevegjenek, nem árt néha az otthonról hozott energiákat felfrissíteni, feltöltődni egy kicsit. Ha sérelem lenne közöttük, akkor itt a lehetőség, alkalom, hogy megbeszéljék és túllépjenek rajta.
Nyilas

Nyilas

(november 22. - december 21.) A végletek jellemzik az otthoni kommunikációt. Vagy nagy hallgatások vagy a vég nélküli csevegés. Merjen beszélni a közeli hozzátartozóinak új céljairól, ne féljen, hogy lebeszélik róla, vagy nem értenek egyet önnel. Ha mégis így lenne, akkor is csak saját megérzéseire hallgasson. Az eddigi változások most az új távlatokba gyűrűznek bele (olyan a változás, változtatás az életünkben, mint egy tóba dobott kavics, hullámként fodrozódik végig az életünk többi területén is, ha nem is egyforma mélységben és intenzitásban). Túl érzékeny lesz a hét első 1-2 napján, ez a Hold miatt van, hamar elmúlik, hogy átadja helyét a tervezgetésbe vetett hitnek.
Bak

Bak

(december 22. - január 20.) Új terveken, esetleg iskolán, tanuláson töri a fejét. Most érdemes belevágni, a körülmények adottak, de ne tegyen fel erre mindent. Szélesítheti vele a tudását, és ami talán fontosabb, új ismeretségeket köthet. Innen később majd jöhet ötlet, segítség, most azonban még a „Csipkerózsika” álom van az előtérben. Kitörési pontnak jó ehhez, de valószínű nem úgy fog segíteni, ahogy elképzeli. Legyen nyitott, hogy észrevegye, merrefelé próbálja terelgetni a sorsa. Párjával most remek érzelmi összhangba kerülnek.
Vízöntő

Vízöntő

(január 21. - február 19.) Sok mindenről lemondott már az utóbbi időben, de a sors mintha még nem elégelte volna meg, újabb és újabb biztosnak vélt dolgot pakol az illúzió zsákjába. Gondoljon a mondásra: „Mindenki annyit kap teherként, amennyit még éppen elbír” Sok igazság van benne. Egy régi, már elfeledett dologról derülhet ki, hogy nem is volt igaz. Ne mérgelődjön rajta, olyan régen volt, hogy már biztos nincs igazán hatással az életére. A bosszankodás miatt pedig sok energiát veszíthet, kár lenne erre pazarolnia. Régi szerelme bukkanhat fel, beszélgessenek, új barátság, kapcsolat indítója lehet.
Halak

Halak

(február 20. - március 20.) A Halaknak túl kellene lépnie egy örökölt apai mintán, ezt segíti most ez az időszak. Figyelje meg, mennyi félelem táplálkozik még abból az időszakból. Gyerekkori események, történések, még ha már jelentéktelennek is tűnik, alapja lehet egy rárakódott félelem-kupacnak. Amíg a gyökér ki nem látszik, csak időlegesen leszünk képesek megszabadulni, és ez minden régi, vagy megmagyarázhatatlan félelemre, szorongásra, megszokásra (sokszor észre se vesszük) igaz. Komoly figyelemenergiát kap most a pénz, az anyagiak, alkalmazza különleges képességeit, remek gondolatait, kommunikációs készségét, az segíteni fogja.

Akciós ajánlatok

  • Nincs egyetlen akció sem!