Horoszkóp

2011. április 25. - május 1.
Horváth Tünde
asztrológus
Horváth Tünde
Kos

Kos

(március 21. - április 20.) Valószínű mostanra már szinte valamennyi Kos jegyű életében történt komolyabb változás. Kezdődik a következő felvonás (mivel a változás nem áll meg), újabb kihívást, túllépni valót hoz a tavasz. Most elsősorban az emberi kapcsolatok kerülnek előtérbe. (Nem csak a párkapcsolat) Ezen kívül jöhetnek olyan feladatok, amik a gátlások feloldásában segítenek. Ha eddig félt a nyilvános szerepléstől, most pillanatok alatt reflektorfényben találhatja magát, sok-sok szempár figyelme tüzében. Egy jó tanács, mindig csak az első 1-2 perc nehéz! Vállalja a kihívást bátran, az élet bármely területéről is érkezzék, saját új oldalát, tehetségét ismerheti meg általa.
Bika

Bika

(április 21. - május 20.) Mivel a Plútó a Vénuszt támadja, ami a Bika jegy uralkodó bolygója, ezért a Bikák úgy érezhetik, komoly veszteség éri őket. Nekik különösen nehéz elengedni bármit, hisz biztonságukat a látható, tapintható világban vélik megtalálni. Gondolják végig ismerőseiket, barátaikat, biztos találnak rá példát, hogy biztosnak, stabilnak hitt élet dőlt össze pillanatok alatt vagy ellenkezőleg, a semmiből épült fel boldog, kiegyensúlyozott lét. A sors most különösen azon lesz, hogy bebizonyítsa, nem kívül van a biztonság, hanem saját magunkban, belül. Mindenki látott már félős gazdag embert és boldog szegényt. A lemondások csak addig jönnek az életébe, míg meg nem látja bennük a tanítást.
Ikrek

Ikrek

(május 21. - június 21.) Az Ikrek meglepődve tapasztalhatják, hogy nem onnan jön a boldogság, beteljesülés, ahonnan számítottak rá, vagy ahogy elképzelték. Ha megengedik maguknak, olyan dolgok is hatalmas örömet okozhat, amiről eddig nem is sejtették. Mindössze az ego konkrét elképzeléseit, megtanult feltételeket kell elengedni hozzá. Ha befelé figyel, kicsit le tudja csendesíteni a külvilágot és a belső „monológokat”, megérezheti, milyen az, amikor egy minden. Egy csendes pillanatban próbálja meg önmagán belül érezni először egy számára kedves dolgot (tárgyat, kutyát, macskát), de később már bármivel megtapasztalhatja ugyanezt. (Az már a jutalomérzés lesz, hogy nincs „kinn”, csak „benn”.
Rák

Rák

(június 22. - július 22.) A Rákoknak a múltból, elsősorban apától kapott elavult nevelési elvekkel kell most szembenézniük. Mindenfajta ragaszkodásukat érdemes megvizsgálni abból a szempontból, hogy ki volt a környezetében olyan ember, aki hasonlóan viselkedett, akitől tanulhatta. (Egy-egy gyerekkorban elhangzott mondat csontig tud belénk égni és észrevétlenül irányítja cselekedeteinket) Túllépni ezeken (aminek most itt van az ideje és lehetősége) csak akkor tudunk, ha tudatosul bennünk, észrevesszük, hogy tudatalattink irányítja a tetteinket. Most lehetősége adódhat, hogy új cél kitűzésével esetleg egy gyerekkori álom megvalósításába fogjon, de félelmei, ezek a beidegződött félelmek, ösztönök falként állhatják útját. Vizsgálja meg, valósak-e ezek, vagy csak tanult reakciók és legyen bátor túllépni rajtuk.
Oroszlán

Oroszlán

(július 23. - augusztus 22.) Az Oroszlánokat a Plútó a vágyaik és a hitük szembeállításával teszi próbára. Könnyen lehet, hogy a hit helyén csak dogmát fog találni. Ne féljen elveszíteni az eddig felépített szellemi kapaszkodóit. Az ember folyamatosan változik, attól még, hogy ezt felvállalja, nem kell, hogy megalkuvónak tartsák. Ha önmaga, és nem más ember miatt változik, feladva önvalóját, az az élet természetes része. Régi szerelem felbukkanása, vagy egy korábbi barátság szerelemmé alakulása boríthatja fel lelki egyensúlyát és ezáltal életét is. (nagy a valószínűsége, hogy a munkahely segíti ezt a találkozást) Semmi nem véletlen, ezt ne feledje!
Szűz

Szűz

(augusztus 23. - szeptember 22.) A Szűz, mivel földies jegy és komoly kötődése van az anyagi világhoz, ezért a Plútó energiái itt kényszerítheti felismerésekre. Különösen figyeljen most a banki kölcsöneire, adósságaira. Amennyiben most készül felvenni hitelt, ne lepődjön meg, ha nehézségekbe, felesleges körökbe, nem várt akadályokba ütközik. Gondolja át, szüksége van-e rá. Otthonát egyelőre, ha nem muszáj, ne terhelje jelzáloggal. (Tegye fel a kérdést magának, ha egyedül élne, akkor is felvenné-e a hitelt?) Erősítse az immunrendszerét, különösen az emésztőrendszere hálálja most meg a törődést, méregtelenítsen, majd építse újra a bélbaktérium rendszerét, a túl sok méreganyag megterhelte szervezetét.
Mérleg

Mérleg

(szeptember 23. - október 22.) Saját otthon, egzisztencia megteremtése áll most gondolatai középpontjában, mindezt viszont nem fedezi a fizetése. Vigyázzon, most könnyen büntetés könnyítheti meg a pénztárcáját, figyeljen a szabályok betartására, ha nem akar belefutni a komolyabb kiadásba. Az is előfordulhat, hogy a fizetése lesz kevesebb. Át kell csoportosítani az anyagiakat, célszerű lenne teljesen átnézni a bevétel-kiadás oldalt. Kérje meg egy barátját, segítsen benne, egy másik nézőpont rávilágíthat eddig nem látott megoldásokra. Különösen azokra figyeljen oda, amikhez nagyon ragaszkodik, ott érdemes újítania. Akár úgy is, hogy egyelőre ideiglenesen próbálja ki a róla való lemondást. Figyeljen jól, nehogy elszalasszon egy kívülről jövő segítséget.
Skorpió

Skorpió

(október 23. - november 21.) Makacssága most a legfőbb ellensége. Csak egy napig próbálja ki, hogy minden döntést, elhatározást tartalmazó mondata előtt számol 10-ig, és csak akkor mondja, ha még utána is meg van róla győződve. Képzelje el a lehetséges következményeket is közben. Hobbija, vágyai vagy gyermeke most az átlagnál több kiadást igényel, felboríthatja az anyagi egyensúlyt. Ha nem tud dönteni, olvassa el a bolygóállásokról bevezetőben írtakat, megtalálhatja benne a segítséget. A hét második felében túl erős fellépése vitákat, összetűzéseket okozhat. Viszont emberére akadhat, tükröt tart valaki maga elé. Ha észreveszi, kevesebb ideig fog fájni. Egy régi, már-már feledett ügy kerül előtérbe megoldásra várva.
Nyilas

Nyilas

(november 22. - december 21.) A Nyilasok nagy valószínűség szerint nem várt kiadásban lelnek a Plútóra. Komoly dilemma elé állítja a „sors”, mit tegyen, hogy oldja meg a költségvetésben keletkezett hiányt. Érdemes a gondolatokat, felvillanó képeket nézni, abban rejlik a probléma kulcsa. Hát még ha úgy teszi fel a kérdést, hogy: „Miért van szükségem erre a gondra, miért teremtettem magamnak?” Amint nem kívül keresi az okot, ezáltal a megoldást, már meg is szűnik problémának lenni. Egy tanulnivalóvá, felismeréssé válik. A külvilág, üzlettársak, párja, de akár egyszerű járókelők is hozzásegíthetnek ezekhez, különösen a deja vu érzésekre figyeljen! Ami nem jellemző a Nyilasokra, most előfordulhat: nem tud a céljával kapcsolatban dönteni. Mindezt a hátráló Szaturnusz energiái mutatják. Megfontoltabbá teszi ez, nem véletlen. Június közepére viszont le fog tisztulni, miért van szükség a gondolkodási időre.
Bak

Bak

(december 22. - január 20.) A Bakoknak nem a kiadása nő meg, hanem a bevétele csappanhat komolyabban. De elképzelhető, hogy meglopják, becsapják. Spórolt pénzéből kellene pótolnia, nem szívesen teszi. Mikor a megoldáson gondolkozik, a fő szempont az legyen, mire gyűjti a pénzt. Vigyázzon az egészségére, töltse fel a szervezetét vitaminokkal, de ne szintetikus tablettákkal. Sok piros gyümölcsöt, zöldséget egyen, energetizálni fogja a testét. A friss levegőre, mozgásra pedig a tisztulás, méregtelenítés miatt lenne szüksége. Minél izzasztóbb sportot, tevékenységet választ, annál hamarabb érzi erősebbnek magát. Ezen a héten a hangsúly ezen legyen, a fogyó Hold segít a salakanyagok távozásában. Ne feledje a sok folyadékot, a Bakoknak az mindig kötelező!
Vízöntő

Vízöntő

(január 21. - február 19.) Most a Vízöntőknek is hasonlóan a Bakokhoz, a testükre érdemes koncentrálni. Ideje egy tavaszi nagytakarításnak. Sokféle tisztító kúra van, a Vízöntők biztos nem a régi, kipróbált módszert választják. Legjobb, ha beépítik saját ötleteiket is. Hallgasson a testére, megsúgja, milyen ételeket kíván. Válasszon ki egy szokását, rutinját (lehetőleg napit) és iktassa ki az életéből, vagy változtassa meg. Sokat segít a tudatosságban, hisz kénytelen lesz odafigyelni nap, mint nap, ráadásul szórakoztató is lehet. Mozgásra is szüksége van, a két, Szaturnusz által uralt jegy, a Vízöntő és a Bak az ízületei, csontjai miatt igénylik, ellenkező esetben már elég fiatalon fájdalmai lehetnek. De míg a Bakok inkább a kitartást igénylő, akár monoton sportot szeretik, a Vízöntőknek szükségük van a változatosságra, játékosságra, különben hamar beleunnak.
Halak

Halak

(február 20. - március 20.) Érvényesítse akaratát, főleg, ha pénzkereseti lehetőségről van szó. Nagyobb erő birtokában van most, amit remekül felhasználhat erre. Hangulatingadozások jellemzik a mostani időszakot. Úgy érzi, megszaporodtak a „jóakarói”. Óvatosan a rangban feljebb állókkal, most könnyen konfliktusba keveredhet velük, ami következményekkel járhat. Helyezze a hangsúlyt az új ötleteire, dolgozza ki őket, bízzon a fantáziájában és valósítsa meg álmát. Az új célok (és megvalósításuk) segíthetnek a személyiség változásában, akár meglepő tapasztalatokat is hozhat. A hét második felében remekül, tisztán fog működni az intuíciója, csak figyeljen, hallgasson rá.

Akciós ajánlatok

  • Nincs egyetlen akció sem!