Horoszkóp

2011. május 2. - május 8.
Horváth Tünde
asztrológus
Horváth Tünde
Kos

Kos

(március 21. - április 20.) A Kosoknak a titkok kerülnek előtérbe. Lehet ez saját, vagy épp rábízta valaki sajátját. Feszültséget hoz ez, tanácstalanságot. Valami olyat tud, amit más nem, és ezzel komoly változásokat indíthatna be. Ez azonban felelősséggel jár, esetleg kiállni valami vagy valaki mellett. Nehéz döntés…előjöhet a csak ritkán, de annál nagyobb erővel jelentkező tanácstalansága. Döntését könnyebb meghoznia, ha a másik ember bőrébe képzeli magát, vajon az ő helyében mit szeretne tudni. (na és nem véletlen került ebbe a helyzetbe, nézzen utána, mit takarna be az életében örökre a feledés homályával?) Foglalkozzon a titokzatos dolgokkal, olvasson, nézzen olyan filmeket, amik megmagyarázhatatlan jelenségekkel, csodákkal foglalkoznak.
Bika

Bika

(április 21. - május 20.) Mivel a Nap a jegyükön halad át, feltöltik egy kis energiával, különösen a születésnapjukon érdemes kinyitniuk magukat, hogy a Nap ereje erőt adhasson. A munka az, ami leginkább a gondolatok középpontjában van. Vagy azért, mert szinte semmire se marad ideje miatta, vagy, mert szeretne dolgozni, de nincs rá módja, lehetősége. Mivel a Bikáknak a legfontosabb, hogy a körülötte élők és környezete biztonságban (főleg anyagi) legyen, ez rendesen megbillenti a hitvilágát. Ha álmai megvalósításához a végzettség hiányzik, bátran vágjon bele, tanuljon, jelentkezzen főiskolára, egyetemre, sose késő. Segítségével kitörhet a munkahely-otthon körforgásából és olyan kapcsolatokhoz, lehetőségekhez juthat, ami komoly előrelépést eredményezhet az életében.
Ikrek

Ikrek

(május 21. - június 21.) Bámulatos kommunikációjával, kapcsolataival most olyan dolgot valósíthat meg, amire régóta vágyott. Ennek ellenére úgy érzi, valami nem stimmel az életében, mintha bezárták volna, és ezen a sikere se segít. Befelé is kellene figyelnie, saját gondolati világára, reakcióira, mit miért mond, vagy éppen nem mer mondani, mennyire vannak szinkronban a gondolatai a tetteivel. A bevezetőben említett elengedések ezek felismerésével történhetnek meg. Olyan emberekkel találkozik mostanában, akik vagy korábbi önmagára emlékeztetik, vagy azt mutatják, milyenné is szeretne válni. Figyelje ezeket a találkozásokat, komoly felismeréseket eredményezhet… akár irányt is válthatnak vágyai.
Rák

Rák

(június 22. - július 22.) Vallási dogmák kerülnek előtérbe, beszélgetés, vita központjába, ezáltal saját hitével is szembesülhet. Ez is folyamatosan átalakul, akár mi magunk. Nehezebben kommunikál az átlagnál, félénkebb, bizonytalanabb. Főleg a munkahelyén fordul elő, hogy nem tudja megmagyarázni, vagy átadni teljesen, amit mondani akar. Kis türelem, most az energiák nem épp a jegy szülötteinek kedveznek. Feledékenység, keresgélt szavak, csend utáni vágy jellemzi az időszakot. Ráadásul otthon is több a mosolyszünet a felgyűlt problémák miatt. Vonuljon vissza egy kicsit, ha teheti, lopjon magának csendes órákat. Ideális lenne vízparton, az különösen megnyugtatja.
Oroszlán

Oroszlán

(július 23. - augusztus 22.) Megmagyarázhatatlan félelmek, végigforgolódott éjszakák jöhetnek. Mindez az elfojtott oldal jelentkezése. A tudatalattink időnként szól, hogy ő is itt van, nem ártana hallgatni rá, figyelembe venni (pl. a megérzéseket) Talán épp emiatt lassult le egy kicsit a gondolkodása, sokat mélázik, elkalandoznak a gondolatai. Az ego, a ráció nem nagyon hagy helyet a másik oldalnak. Pont ilyenkor érdemes figyelni a felmerülő ötletekre, ilyenkor át tud jutni a tudat szűrőjén az „Isteni szikra”. Ha eszébe jut új cél, befektetés, vállalkozás, azokat vegye komolyan.
Szűz

Szűz

(augusztus 23. - szeptember 22.) Otthona, párkapcsolata átalakulóban van. Sok mindent megtudhat saját kapcsolatairól, ha megnézi a szüleiét. Egyfajta mintát kapott tőlük, a saját családon belüli szerepét hogyan kell élni. Még ha nem példakép az ő kapcsolatuk, akkor is felfedezheti, hogy bizony maga is sokszor hasonlóan viselkedik, akaratlanul, észrevétlenül belesétál az ő hibáikba. Ha mindez megtörtént, már egy nagy lépést tett a változtatásért. Már tudja, honnan ered a minta, mindössze figyelni kell, mert ha észreveszi, már nem veszi át. Önbizalma nincs épp csúcson, keressen gyerekkorából kellemes élményeket és erősítse az érzetet magában. Gyakorlás után idővel bármikor előhozhatja az emlékek nélkül is magát a jóérzést.
Mérleg

Mérleg

(szeptember 23. - október 22.) Nagyon morózus, könnyen megsértődik mostanában. Egy problémára több megoldás is lehetséges. Nyakassága most magányossá teheti, legyen kicsit rugalmasabb. Könnyen összeveszik mindenkivel, ingerlékenyebb az átlagnál. Ráadásul bárhova megy, hivatalba, munkahelyre, sőt akár egy sima közlekedés a városban akadályokat hoz. Ami most megnyugtatja, az csak az este, éjjel, a nyugalom, a csend. Esetleg meditáció, ha van kedve hozzá. Most nyitottabb a megmagyarázhatatlan, misztikus dolgokra, tudatalattija befogadóbb, használja ki az időszakot. Nincs értelme a világgal összeveszni, lazítson!
Skorpió

Skorpió

(október 23. - november 21.) Munkahelyén elszabadulnak az indulatok. Próbáljon meg kimaradni a konfliktusokból. Párja most segítségre, gyámolításra, esetleg ápolásra szorul. Kényeztesse egy kicsit. A Skorpiók szeretnek nyomozni, járjon utána, milyen betegségek fordultak elő a családban. Nem árt tisztában lenni, milyen öröklött megoldási mintáink vannak a problémákra. Ugyanis a betegség jelzés, hogy valami nem stimmel és a megoldása is egyben, hisz egy hasonló szimbólumot élünk meg vele. (Egyszerű példa rá, ha influenza miatt ágynak dőlünk, sokszor egy már aktuálissá váló, de fel nem vállalt pihenőt engedélyezünk akaratunkon túl magunknak) Anyagi előmeneteléért ne adja fel elveit, még ha komoly bevétellel is kecsegtetik.
Nyilas

Nyilas

(november 22. - december 21.) Közlekedésben, közlekedési eszközökkel történnek váratlan, kiszámíthatatlan dolgok. Vegye elő lazaságát és hagyja, hogy ahogy jött, úgy menjen tovább a gond. Sorra jönnek elő a múltból a kapcsolatok, bukkannak fel régi ismerősök, szerelmek. Lezárni, tisztázni valót hoznak, bátran vállalja a szembesülést, láthatatlan terheket tehet le vele. Saját otthonára is ráfér egy takarítás, és nem a porszívózásra gondolok. Régi emlékek, tárgyak várnak selejtezésre, elengedésre. Tisztítsa meg múltját, hogy legyen hely az új élményeknek. Ha pedig a szerelem kopogtat az ajtón, ne ugorjon félre, nem véletlen egy találkozás se. Anyagi problémái már megoldás előtti állapotban vannak, még egy kis türelem…
Bak

Bak

(december 22. - január 20.) A Bakoknak a Plútó olyan dolgokat hoz elő, amikre már nem is emlékszik vagy legszívesebben elfelejtette volna őket. Tudatalattiba űzött fájdalmaink, félelmeink kúsznak napvilágra, nem könnyű szembesülni velük. Ráadásul ezek az elengedésükig nem fognak tágítani. Érdemes visszamenni az időben, egész a keletkezésükig, sőt még előbbre, hogy gyökerestől tudjon megszabadulni tőlük, ellenkező esetben csak másik mély fiókba kerül. Ha szükség van rá, menjen el, találkozzon, beszélgessen, beszélje át a múltat azokkal az emberekkel, akikkel átélte. Ha elengedte őket, már nem fog fájni. A félelmeivel meg nézzen szembe. Ehhez azonban először meg kell állni és megfordulni a menekülésből. Menni fog, hamarosan már az új dolgok lesznek a középpontban.
Vízöntő

Vízöntő

(január 21. - február 19.) Ideje kilépni az emberek közé. Az energiák most támogatják az ismerkedést, új emberek, esetleg új iskola, tanulmányok. Beszélgessen többet az emberekkel, ismerje meg gondolataikat, hogy mik foglalkoztatják őket. Nyisson a világra, egy kicsit engedje el az anyagiakat, túl sokat foglalkozott ezekkel mostanában. A lelke egy kis szabadságra vágyik. Csináljon sok közös programot a barátaival, bízza rájuk magát. Utazzon, menjen moziba, társaságba. Ne hagyja, hogy az elméje irányítsa az életét, nem csak az van a világon, aminek haszna van. Ha érdekli, olvasgasson ezoterikus irodalmat, segít a félelmek lebontásában és most nyitott is rá.
Halak

Halak

(február 20. - március 20.) Minden, ami hihetetlen, megfoghatatlan, nem lehet bebizonyítani, most jöhet. A Neptunusz magabiztosabbá teszi a Halakat, hisz most saját jegyében haladhat, harmóniát mutat. Használja ki a lehetőségeket, saját spirituális felismerései most sokkal könnyebben születnek meg. Ami ezt akadályozhatja, az a logika, az ego, az anyagi világ által sugallt „boldogságrecept”. Ha meglátja az eszközöket, amikkel az emberekre hatni próbálnak (félelemkeltés, biztonság sugallata, gazdagság, jólét reménye), akkor máris kikerül a hatása alól. Segítse környezetét is ebben a folyamatban, de csak óvatosan. (nem világi módszerekkel) Legyen központban a szüleivel való kapcsolata is. Van még lezárni való ott is, megfelelés, rejtett viselkedésminták, stb.

Akciós ajánlatok

  • Nincs egyetlen akció sem!