A hagyma és a fokhagyma segíthet a rák megelőzésében
Olasz kutatók szerint a hagyma és a fokhagyma jótékony hatását már évszázadok óta ismerik, de mindeddig csak kevés vizsgálat történt ennek bizonyítására.
A vizsgálatban milánói kutatók több olasz és svájci tanulmány adatainak felhasználásával vizsgálták a hagyma- és fokhagymafogyasztás, valamint a rák kapcsolatát, ideértve a száj, a gége, a nyelőcső, a vastagbél, az emlő, a petefészek és a vese rákos megbetegedését is.
A rákbetegek heti 0-14 adag hagymát fogyasztottak, míg azok, akiknek a szervezetében nem volt jelen rákos daganat heti 0-22 adagot. A rákbetegek fokhagymából is kevesebbet fogyasztottak.
A kutatók megállapították, hogy a hagyma fogyasztása csökkenti a vastag- és végbélrák, valamint gége- és a petefészekrák kockázatát. A védő hatás azoknál bizonyult a legerősebbnek, akik a legtöbbet fogyasztottak. Ez a megállapítás egyaránt igaznak bizonyult a hagyma és a fokhagyma esetében. A legtöbb fokhagymát evőknél valamennyi rákfajta kockázata alacsonyabb volt, kivéve az emlő- és a prosztatarákot, amelyeknek elsősorban hormonális okai vannak.
A kutatók eleinte azt gondolták, hogy a sok hagyma és fokhagyma fogyasztása általában együtt járt a több zöldség evéssel, de kiderült, hogy ezek védő hatása jelentős volt akkor is, ha az összes zöldségfélét figyelembe vették.
Forrás - InforMed.hu
Kapcsolódó
Hírek
- Epebántalmak megelőzése, kezelése gyógynövényekkel
- Az ínhüvelygyulladás gyógyítása
- Mondd a számod, elárulom, ki vagy! - Numerológia
- 5 ok, amikor a szeretkezés lehetetlen
- Hogyan tudták őseink elkerülni a rákot?
- Monogram-numerológia - a kezdőbetűk jelentősége
- Fáj a kezem... - Az ínhüvelygyulladás oka és kezelése
Oktatás
- Bach virágterapeuta
- grafológus
- kineziológus