Diétás tanácsok epebetegeknek - epebántalmak
Utolsó módosítás: 2009. május 26. - 16:38:55
Olvasva: 7021
Az epekőbetegség népbetegség. Előfordulásának gyakorisága mint ahogy korábban erről már írtunk - az életkorral nő, ötven év feletti nők kb. egynegyedében találkozhatunk vele. Az étkezés befolyásolja az epehólyag működését, az epe kiürülését, tehát nagyon lényeges, hogy milyen diétát választunk. A helyes étrend nemcsak meglévő epekőbetegségben előzheti meg a görcsroham kialakulását, hanem hajlamos egyénekben csökkenti a kőképződés lehetőségét, továbbá epekő miatt operáltaknál a kőújraképződést is gátolhatja.
Legfontosabb szabályok:
- Gyakori, kis étkezések.
- Zsírszegény étrend.
- Tápláltságnak megfelelő kalóriabevitel, túltápláltaknak feltétlenül szükséges az energiaszegény étrend.
- A szénhidrát-szükségletet natív cukor helyett inkább keményítő formájában fogyasszuk el.
E diéta hasonló az általunk már a májbetegségekről szóló fejezetekben leírt étrendhez. Az ott megfogalmazottak epebetegség esetén is irányt adóak és megszívlelendők.
Forrás - Máj- és epebetegségek SubRosa Kiadó
Kapcsolódó
Hírek
- Epebántalmak megelőzése, kezelése gyógynövényekkel
- Az ínhüvelygyulladás gyógyítása
- Mondd a számod, elárulom, ki vagy! - Numerológia
- 5 ok, amikor a szeretkezés lehetetlen
- Hogyan tudták őseink elkerülni a rákot?
- Monogram-numerológia - a kezdőbetűk jelentősége
- Fáj a kezem... - Az ínhüvelygyulladás oka és kezelése
Oktatás
- családállítás
- asztrológus
- grafológus