Víz és só - az élet építő elemei
A víz a testünket felépítő sejtek legfőbb alkotórésze. A víz szabályozza a szervezet funkcóit (az anyagcserét, vérkeringést, emésztést stb.), lehetővé teszi a sejtek közti kommunikációt. Egyszerűen: életet közvetít. Szállítja a tápanyagokat a sejtekhez, eltávolítja az anyagcsere során létrejött salakanyagokat, fenntartja a sejtekben az ozmózis nyomást, szabályozza a test hőmérsékletét.
A só ugyanolyan fontos az élet fenntartásához, mint a víz. Se só, se víz nélkül nem létezhetünk. Fontos tudni, hogy amikor az éltető sóról beszélünk, nem a mindennapi használatban ismert konyhasóra gondolunk, hanem a 84 ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazó természetes kristálysóra!
Latinul sal = sol = nap, tehát a víz-sóoldat = folyékony napfény.
Tudja Ön, hogy
- az emberi testnek több mint 70%-a víz?
- az emberi agy 90%-a víz?
- a könny és a vér 1%-os sóoldat (ez megegyezik az őstenger sókoncentrációjával) ?
- a magzatvíz nem más, mint 37°C-os, 1%-os sóoldat?
- só nélkül az agyunk nem lenne képes gondolatok megformálására?
Az őstengerek kiszáradását úgy 250 millió évvel ezelőtt a napfény energiája okozta. Ez az energia és annak minden pozitív tulajdonsága található a sókristály rácsaiban. Víz hozzáadásával ezt az energiát szabadítjuk fel, a felszabadult energia tengernek pedig egyetlen feladata, hogy életet adjon és fenntartsa azt. Már őseink is tudták, hogy a só létfontosságú. A só lelőhelyek nagy kincsnek számítottak, azokat szigorúan őrizték. A só volt maga a hatalom és a pénz. Ezért is nevezték fehér aranynak.
Mi azonban e csodás fehér arany helyett fehér mérget használunk, mert bár só nélkül nincs élet, sófogyasztásunk egyértelműen egészségkárosító. Az általunk használt étkezési sónak ugyanis szinte semmi köze nincs a természetes kristálysóhoz. A közismert étkezési só főleg NaCl-ból áll, és nem tartalmazza azt a további 82 elemet, ami a természetes kristálysót igazi, életet adó élelmiszerré teszi. Sajnos az ipari feldolgozás során éppen ezek a leghasznosabb ásványok és nyomelemek kerülnek eltávolításra.
Az asztalunkra kerülő konyhasót, a NaCl-ot szervezetünk mesterséges anyagként, sejtméregként könyveli el, és egészséges önvédő mechanizmusa mielőbb szabadulni akar tőle.
A szervezetünk számára szükséges napi só mennyiség: 0,2 gramm, ezzel szemben egy európai ember átlagosan napi 15-20 grammot fogyaszt, ami 75-100-szoros túlfogyasztás! Következményei az ödéma, a cellulit, és a vizenyő, de a magas vérnyomás kialakulása is lehet a túlzott só fogyasztás következménye. Mivel vesén keresztül mindössze napi 5-7 gramm sót tudunk kiválasztani, kiválasztó szerveink iszonyatos túlterhelésnek vannak kitéve. A fennmaradó, ki nem választott sót okos szervezetünk megpróbálja hidratizációval ártalmatlanná tenni, amihez a szükséges nagy mennyiségű vizet a sejtjeinkből nyeri. Ennek következménye a dehidratált sejtek elhalása.
Szerencsére az emberi szervezet hihetetlenül intelligens, és egy szinten túl már nem használja fel a sejtfolyadékot. Viszont muszáj védekeznie a túl sok NaCl ellen, így kikristályosítja azt. De ezzel a probléma nincs megoldva, sőt! A kialakult sókristályok lerakódnak az izületeinkben, aminek következménye a sok reumás megbetegedés, köszvény, arthrosis, artritis, valamint ide vezethető vissza a vese- és epekő képződése is.
Mi a megoldás?
A két legfontosabb:
- a hétköznapi konyhasót cseréljük le jó minőségű (!) természetes kristálysóra
- figyeljünk oda a bevitt só mennyiségére
Földünkön nagy mennyiségben van jelen a só, úgy a tengerekben, mint kőzet formájában. Sajnos az egyre erősebb környezetszennyezés miatt a tengeri só minősége nagymértékben csökken. Ezzel szemben a föld belsejében található só védett a káros külső behatásoktól.
A sóbányákban a só nagy része kősó formájában található meg, amiben ugyan jelen vannak a szükséges ásványok, de a kősó szerkezete miatt ezek nem, vagy csak kis mértékben tudnak beépülni sejtjeinkbe.
A kristálysó egy sokkal tökéletesebb belső struktúrával rendelkezik, mely az évmilliókon keresztül tartó enorm nyomás következménye. Ahhoz, hogy a kristálysó megőrizze természetes tulajdonságait és frekvenciamintáját, elengedhetetlen a kézzel való fejtés és szortírozás.
Ha belegondolunk, micsoda emberfeletti munka ez, talán könnyebben elfogadjuk, hogy a természetes kristálysó ára sokszorosa a konyhasóénak. Viszont ha végiggondoljuk, hogy mi mindent nyerhetünk a só fogyasztási szokásaink átalakításával, ez az ár már nem is tűnik soknak, sőt ...
Forrás - wellnesscsodak.hu
Kapcsolódó
Hírek
- Epebántalmak megelőzése, kezelése gyógynövényekkel
- Az ínhüvelygyulladás gyógyítása
- Mondd a számod, elárulom, ki vagy! - Numerológia
- 5 ok, amikor a szeretkezés lehetetlen
- Hogyan tudták őseink elkerülni a rákot?
- Monogram-numerológia - a kezdőbetűk jelentősége
- Fáj a kezem... - Az ínhüvelygyulladás oka és kezelése
Oktatás
- Bach virágterapeuta
- asztrológus
- kineziológus