Sajtfogyasztással kevesebb a fogszuvasodás
Embereken és állatokon végzett kísérletek bizonyították: a sajtfogyasztás megakadályozza, hogy a fogzománc az ásványi sók hiánya miatt károsodást szenvedjen.
A sajtfogyasztás megakadályozza, hogy a fogzománc az ásványi sók hiánya miatt károsodást szenvedjen.
A legapróbb részletekbe menő munkával egy német kutatócsoport azt vizsgálta, hogy egyes sajtféleségek milyen mértékben vannak pozitív hatással a fogak egészségére.
Ezek szerint a camembert, az eidami, ementáli, gróji, mozzarella, a parmezán és a juhsajt a szuvasodással szemben ellenhatást fejt ki, sot az ementáli és a parmezán a fogkőképződést is jelentősen csökkenti.
Ez többféle - a sajtokban található - anyagnak köszönhető (kazein, kálium, réz, cink) a tejsav és a tejcukor viszont hozzájárul a fogak romlásához.
Forrás - Diéta Magazin
Kapcsolódó
Hírek
- Fogdoktor - fogszuvasodás
- Fluorid dilemma - fogszuvasodás
- A fogszuvasodás és a fogágybetegség fogalma
- Fogszuvasodás - Romló foghelyzet - Beszélgetés dr. Papp Erzsébet fogorvossal
- Fogszuvasodás - A fiúk foga rosszabb
- Fogszuvasodás - A fogorvosok nem ajánják a szénsavas italokat
- Fogápolás, szájhigiénia, fogszuvasodás
Oktatás
- kineziológus
- grafológus
- családállítás